Volkswagen Golf 8 – първи вести за модела

Volkswagen Golf 8Сегашното седмо поколение на бестселъра Golf беше представено през 2012 година. Предвид традиционните доста добри продажби се очаква седмата генерация да се задържи в дилърските центрове още няколко години – поне до 2017 година. Именно тогава ще се появи VW Golf VIII, предават от fakti.bg. По информация на немското издание „Ауто цайтунг“ новото осмо поколение на модела ще е разпознаваемо, но чертите му ще са значително по-смели и агресивни. Основна роля за това ще играят новите LED фарове и по-острите линии на каросерията.

Иначе в техническо отношение не се очаква някаква революция. „Осмицата“ ще се базира на следващата еволюция на платформата MQB, а габаритите ще са почти същите. VW Golf VIII ще е дълъг 4.28 м и висок 1.44 м. Широчината е малко вероятно да бъде променена. Салонът обаче ще е по-просторен, а теглото ще е намалено. Материалите в салона ще са по-качествени и ще приближат модела до т.нар. премиум клас. Основен акцент ще бъде поставен на иновационната мултимедийна система, която ще може да се свързва със смартфоните на водачите, сама да актуализира картите си, да предупреждава за задръствания и въобще да дава всевъзможна информация.

Golf 8Що се отнася до силовите агрегати, очаква се появата на нова хибридна версия GTE. Golf VIII ще се оборудва и с еднолитров трицилиндров турбодвигател с мощност 90 конски сили. Мощността на 1.2-литровата версия пък ще бъде увеличена до 110 коня. Дизеловите мотори ще разполагат с нов алуминиев блок, а мощността на 1.6 TDI ще се увеличи до 130 к.с. Топ дизеловата версия ще се нарича RD Sport и ще развива 225 конски сили. Немците обмислят и появата на изцяло електрически вариант e-Golf, който ще има доста по-производителни батерии и респективно по-дълъг автономен пробег.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *