Toyota и Panasonic свързват колата с хладилника

Toyota и Panasonic свързват колата с хладилникаЯпонските гиганти Toyota и Panasonic обявиха създаването на нова „облачна“ услуга, която ще позволи комуникация между автомобилите и битовата техника. Системата се разработва от юни миналата година и ще започне да функционира през втората половина на 2014-а година, предават от fakti.bg.

Новият интерфейс ще позволи обединяване на възможностите на „облака“ на Panasonic, който събира данни за битовата електроника, с услугата Toyota Smart Center, свързана с колата чрез приложение за смартфон. Отчитайки GPS координатите, програмата ще позволи на водача да включва или изключва климатика или друг „умен“ уред вкъщи, докато е на път.

Toyota разработва и друга система с името Smart Grid. Тя също ще използва облачната услуга Smart Center и ще свързва хибридните возила на компанията с цели квартали от „умни домове“. Замисълът на японците е да „научи“ местната електрическа мрежа да разпределя напрежението така, че да зарежда батериите на колите по-бързо.

Новата съвместна „облачна“ услуга на Toyota и Panasonic ще бъде демонстрирана на форума Smart Community Japan, който ще се проведе в Токио между 18 и 20 юни.колата с хладилника

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *