Samsung представи своя телефон с извит екран Galaxy Round (ВИДЕО)

Samsung с извит екранSamsung официално представи своя смартфон с извит екран Galaxy Round. Устройството ще започне да се продава в Южна Корея още от утре, като засега компанията не уточнява подробности за международните изяви на смартфона.

Galaxy Round използва 5.7-инчов Full HD Super AMOLED екран. Според компанията извивката на смартфона го прави много по-удобен за работа и позволява разработката на допълнителни функции.

Една от тях е Roll Effect, която ще дава възможност за лесна проверка за нови уведомления, часа и друга обща информация. Gravity Effect пък ще създава визуални ефекти при накланянето на устройството.

Bounce UX ще позволява управление на музикалния плеър по интерактивен начин без нужда от включване на екрана. Натискане на устройството в лявата му страна ще върне предишната песен, а натискане на дясната му половина ще превключи на следващото парче.

Паралелно с новите функции смартфонът разполага и с останалите разработки на Samsung. Сред тях е Multi Window, подобреният мултитаскинг и др. Операционната система е Android 4.3 с TouchWiz интефейса на корейската компания.

Galaxy Round използва 13 MP камера, 2.3GHz четириядрен процесор, 3GB оперативна памет и 2800mAh батерия. Визуално устройството наподобява дизайна на Galaxy S4 и Note 3, но не разполага с S Pen стилус. В Корея цената му ще е доста висока – малко над $1000.

Източник: dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *