Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6! 700 коня под капака! (СНИМКИ)

Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6Тунинг ателието Brabus продължава да радва своите фенове. След като показаха уникална доработка на новата S-Klasse, сега хората от Ботроп извадиха на показ свой вариант на всъдехода с шест колела Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6.

Доработката от Brabus впечатлява с доста по-агресивен екстериорен обвес, съчетаващ в себе си карбонови и хромирани елементи. Публичният дебют на този всъдеход с мощност 700 коня е във Франкфурт, по време на протичащото там автомобилно изложение.

Освен на интересната визия тунинг специалистите са обърнали и сериозно внимание на осемцилиндровия бензинов двигател на всъдехода. Моторът получава два нови турбокомпресора и различна електронна програма за управление.

На шестколесния автомобил е монтирана и фирмената ауспухна система с възможност за настройване силата на звука, както и модернизирана всмукателна система, впечатляваща с традиционните за Brabus позлатени въздуховоди.

В резултат на този силов тунинг мощността на Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6 нараства със 156 конски сили, а максималният въртящ момент е увеличен от 760 до 960 Нм. Огромната машина тежи почти четири тона, но динамиката й е впечатляваща.

От 0 до 100 км/ч чудовището на Brabus може да ускори за 7.4 секунди. Заради безопасност обаче максималната скорост е електронно ограничена до 160 км/ч. Стандартната шестколесна G-Klasse беше представена през пролетта.

Източник: fakti.bg

Mercedes-Benz G 63Mercedes-BenzСалон на Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6Mercedes G 63 AMG 6x6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *