Mръсните игрички на поръчковите социолози…

Проценти„Моника на Станишев от миналото лято отлично съзнава, че БСП няма как да спечели изборите“- твърдят източници от централата на БСП. – Болезнено ясно й е, че след поредната изборна загуба на Станишев, „здравите сили“ в партията ще се надигнат и ще му поискат сметка. Той успя с апаратни игри и с помощта на медиите, облъчвани от Моника, да изхвърли от надпреварата за лидерското място доскорошния президент, но от ясно по-ясно е, че Парванов не се е отказал да иска реванш. Той самият посочи, че черният пиар срещу него е излязъл 1 милион лева на близки до лидера Станишев. Разбира се, парите са платени от държавната субсидия на БСП. Моника – „спътница по служба“ на Станишев – никога не плаща от собствения си джоб, естествено.

Моника Йосифова беше яростно обвинявана зад дебелите стени на „Позитано“ 20 за нелепата негативна кампания на БСП за евро-вота и националните избори през 2009 година. Нейни подчинени съчиниха ТВ клиповете, които отвратшха свои и чужди с яростната и предозирана нападателност срещу всенародния любимец Бойко Борисов – ГЕРБ спечели със скромна кампания срещу милионите, които Моника раздаде на медиите. Тя се провали и на референдума за „Белене“, когато раздаде над 2 милиона лева на доверени медии и близки журналисти. Светлана Шаренкова от страниците на червената преса поиска лидерът Станишев да даде отчет къде и как са похарчени парите. Той, естествено, се направи на ни чул-ни видял.

Моника Йосифова е известна с това, че решава всичките си проблеми с пари. Ако не става с пари – успява с много пари. По време на управлението на НДСВ и на Тройната коалиция с помощта на Съюза на издателите печелеше обществени поръчки, а после се отблагодаряваше с щедро раздаване на пари на влиятелните медии и журналисти.

За кампания „Избори’2013“ Моника на Станишев заложи на социолозите. Спонсорираните от нея Кольо Колев, така нареченият „Червен Кольо“ и Боряна Димитрова започнаха планомерно да „изяждат“ разликата между ГЕРБ и БСП. За да се стигне до напълно манипулативните твърдения на Васил Тончев, че разликата между двете политически сили се е стопила до … 0,5 процента. Андрей Райчев и Кънчо Стойчев активно се включиха в манипулацията като академични продажници, които обслужват червените олигарси от години.

Васил Тончев в изследване , платено от ТВ7 на банкера Цветан Василев ( защитник на плановете на Станишев да се строи „Белене“), изкара БСП на йота зад гърба на ГЕРБ без да лъже, но…. Спестявайки обяснението, че анкетите са правени по Великденските прязници сред „не мобилни хора“, такива които не са имали средства да пътуват никъде по празниците – тоест потенциален електорат на БСП и „Атака“, озлобени за мизерията си на ГЕРБ.

Каква е целта? Да се внуши, че социолозите са казали истината и само истината, но изборите са били манипулирани и резултатитете – подправени. Ако разликата между ГЕРБ и БСП е обидно голяма за червените, Станишев ще оспори резултатите и ще проглуши ушите на света с обвинения срещу ГЕРБ ( макар че организацията и контрола на вота вече са в ръцете на служебния кабинет, назначен от президента). Ако разликата не е много голяма и вероятността да се мине към създаването на „програмно правителство “ стане възможна – резултатите ще бъдат признати.

Играта на социолозите се подкрепя активно от медийните приятели на Моника Йосифова, които са й задължени за щедрите дарения  от държавните поръчки при НДСВ и Тройната коалиция и които се надяват онова златно време да се върне отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *