Jaguar направиха велосипед, отиват на „Тур дьо Франс“

JaguarБританският производител на автомобили Jaguar Land Rover и италианската компания Pinarello ще обединят сили за създаването на свръхтехнологичен велосипед. Dogma F8 ще бъде използван от отбора Team Sky до края на сезон 2014, предават от fakti.bg.

Новият бегач е базиран на сегашния топ модел на Pinarello Dogma 65.1. Специалистите на Jaguar са анализирали неговата аеродинамика и са предложили решения за намаляване на съпротивлението.

Dogma F8 има нова обтекаема рамка от профилирани тръби и стойка на седалката. Вилката също има по-ниско съпротивление и отвежда въздушните струи надолу. Обтегачът е скрит в аеродинамичната „сянка“ на рамката, а двата държача за бутилки са преместени максимално ниско над централното движение, за да не захващат от насрещния вятър.

Според Jaguar Dogma F8 има 26.1% по-добра обтекаемост от досегашния модел, 40 на сто от които се дължат на рамката. Новият бегач тежи и 9% по-малко, въпреки че устойчивостта на усукване е подобрена с 12 на сто.

Team Sky ще се състезава с Dogma F8 на тазгодишното издание на Обиколката на Франция. Малко по-късно рамката на велосипеда ще бъде пусната в свободна продажба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *