BMW i8 – първата серийна кола с лазерни фарове

BMW i8Известно е, че лазерите произвеждат до 70% повече светлина на ват електричество, отколкото LED-телата. Опирайки се на този факт, баварците са сметнали, че това е предостатъчен довод за оборудването на i8 с футуристичната технология. От Audi също не останаха по-назад и искаха да пуснат сериен модел с лазерни светлини преди баварците, но BMW отново успя да надцака Audi, предават от fakti.bg.

Компанията BMW предаде първите осем автомобила i8, оборудвани с лазерни фарове, на своите клиенти. Церемонията се състоя в центъра BMW Welt в Мюнхен. От Audi искаха да изпреварят BMW като наскоро обявиха, че ще пуснат в продажба серия с името LMX, която ще превърне R8 в първия сериен автомобил с лазерни фарове. Модификацията обаче ще започне да се продава чак от месец август тази година.

Лазерните светлини на BMW работят като лъча се отразява през специален рефлектор. Отразените лъчи се разсейват от материал, който от BMW описват като „флуоресциращ фосфор“. Той трансформира сините лазери в бяла светлина. Ще припомним, че прототипът на BMW i8 бе показан през 2011 г., а серийното производство започна чак сега. Купувачите могат да го поръчат лазерните фарове срещу допълнително заплащане.BMW i8 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *