BMW разреши проблема с кражбите на новите модели

BMWСлед като експертите от немската организация ADAC намериха уязвимо място на новите BMW-та в мултимедийната система, от баварския концерн реагираха светкавично. От централата на премиум марката обясниха, че по отношение на сигурността проблемът е бил свързан с пренасянето на информацията чрез мобилната мрежа, но хардуерът на BMW Group не е засегнат от проблема. Благодарение на онлайн възможностите на BMW Group ConnectedDrive пропускът бил отстранен бързо и сигурно при абсолютно всички автомобили.

Сега достъпът до важните за шофирането функции е напълно изключен, а по-важното, което трябва да знаят собствениците е, че посещение в сервизите на марката не е необходимо. Актуализирането се извършва автоматично, когато автомобилът се свърже със сървъра на BMW Group или водачът ръчно активира сервизната конфигурация. Онлайн услугите на BMW Group ConnectedDrive комуникират с тази конфигурация чрез HTTPS-протокол (HyperText Transfer Protocol Secure), който досега се е ползвал и при услугата BMW Internet.

По този начин услугите на BMW Group ConnectedDrive в автомобила ползват криптирането, което в повечето случаи се използва и от финансовите институции при онлайн банкиране. Чрез HTTPS-протокола данните се криптират, като освен това от автомобила се идентифицира и сървъра на BMW Group, преди да започне прехвърлянето на данни чрез мобилната мрежа. Така с отстраняването на проблема BMW Group своевременно повиши и сигурността на ConnectedDrive. До този момент не са известни случаи на неоторизиран достъп до автомобил с марката BMW през системата ConnectedDrive.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *