Audi минава на Android

AudiБъдещите мултимедийни системи на Audi ще работят под операционна система Android. Споразумението за сътрудничество между немския производител и Google ще бъде подписано на Международното изложение на потребителска електроника (CES), което отваря врати на 7 януари в Лас Вегас, съобщава The Wall Street Journal.

Сделката ще осигури на собствениците на Audi достъп до музикалните, навигационни и информационно-развлекателни приложения, каквито имат телефоните с Android, предават от fakti.bg. В споразумението ще участва и производителят на графични ускорители и микропроцесори NVIDIA.

От Google се стремят да навлязат на пазара на автомобилна елетроника, за да не изостават от Apple, която представи новото поколение на операционната си система iOS 7. Тя позволява управление на функциите и приложенията на iPhone с помощта на заводската мултимедийна система на колата. Apple постигна споразумения за използването на новата платформа с ред марки, сред които BMW, Honda, Mercedes-Benz, Nissan, Ferrari, Hyundai и Kia.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *