ОТ СОФИЯ ДО ОДЕСА ВЕЧЕ ЗА ПО-МАЛКО ОТ ДВА ЧАСА С НОВИТЕ ПОЛЕТИ НА БЪЛГАРИЯ ЕР

Odesa press

Пътуването от София до Одеса вече ще трае по-малко от 2 часа с новите полети, които България Ер стартира. Въздушната линия между българската столица и петия по големина украински град е единствената в България, като официалният й старт бе даден в петък – на 2 февруари, на специална пресконференция в Одеса. Тогава се изпълни и първият полет между София и Одеса.

„Радваме се, че точно ние, като национален превозвач на България, имаме удоволствието да обявим старта на новата линия между София и Одеса и по този начин да свържем двете държави. Освен, че полетите са в удобни вечерни часове в петък и неделя, за допълнителен комфорт на пасажерите ни, по линията ще оперират и най-новите самолети от самолетния парк на България Ер – Embraer E190“, заяви Мария Стоянова – търговски директор на България Ер, по време на официалната церемония в Одеса.

На събитието присъстваха още генералният консул на България в Одеса Димитър Тучков, ръководството на Международното летище в украинския град, президентът на Асоциацията на българите в Украйна, членове на украинския парламент, както и представители на туристически агенции.

„Когато говорим за маршрута София-Одеса-София, трябва да вземем предвид големите търговски и културни връзки между двете ни страни, както и големите украински и български общности, сходствата в туризма у нас и в България – летен и зимен. Това са част от причините, поради които смятаме, че маршрутът ще бъде успешен. Освен това, вярваме, че линията има необходимият потенциал за по-нататъшно увеличаване на честотата на полетите „, каза директорът на Международното летище в Одеса Павло Прусак.

Полетите между българската столица и крайбрежния украински град се изпълняват два пъти седмично – в петък и неделя. Самолетите от София към Одеса излитат в 19:05, а от Одеса към София – в 21:20 местно време, което дава чудесна възможност на пасажерите да пътуват между двата града, както с екскурзионна цел и почивка, така и по работа. Цените на еднопосочните билети започват от 46 евро, а на двупосочните – от 92 евро.

Удобството на линията бе оценено и от пасажерите на първия полет от София до Одеса, който се изпълни в петък. „Често пътувам между София и Одеса и затова много се радвам, че вече мога да използвам тези полети“, „Най-много ми харесва, че цените на самолетните билети са почти като тези на автобусните, а ще стигна за по-малко от 2 часа“, „Често пътувам и според мен, линията е много необходима“ – бяха само част от коментарите на пътниците на борда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *