ГРУПА РОМИ ПРЕБИХА ДВАМА В СЕЛО ПОБЕДА, ДОБРИЧКО

1502435481-fttt

За пореден път страната е шокирана от сцена на насилие. В социалните мрежи се разпространяват клипове от охранителните камери в центъра на село Победа, Добричко, на  които се вижда как група роми пребиват жестоко двама младежи.

Мъжът, публикувал видеото и няколко снимки към него, пояснява, че пострадалите са си стояли съвсем спокойно на пейка. Друг клип показва пък как едно от нападнатите момчета лежи на земята и циганите го бият и с последни сили успява да избяга.

Кметът на селото Галин Иванов, цитиран от „Флагман“ коментира, че ромите извършили побоя са били на циганска сватба в района. Те забелязали двамата на пейката и разпознали единия – Васил. С него „главатарят“ на ромите имал спречкване преди години. „Видели са ги на пейката, разпознали са единият и са им се нахвърлили групово. Едното момче е успяло да се отърве с много леки травми, но Васил е пострадал сериозно”, обясни кметът Иванов. Той обясни, че след инцидента полицаите са разпитали доста от жителите на ромската махала.

„Нека стигне до всички истински Българи и ако трябва протестите в Асеновград, да се повторят и в Добрич“, пише Стефан Митрев, публикувал клиповете от охранителните камери. Какво е провокирало насилието, не става ясно. В коментарите обаче хората са разпознали единия от биячите. Предстои да се разбере, каква ще бъде реакцията на властите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *