25-и ден на протеста срещу кабинета „Орешарски“

Протест 25Двайсет и пети ден продължават протестите в София срещу правителството на Пламен Орешарски.

Хиляди хора отново се събраха пред сградата на Министерския съвет с искане за оставка на управляващите и нови избори.

Около 20 ч. те се упътиха към Народното събрание, а след това и към Орлов мост.

Вчера обичайният маршрут на шествието беше променен и продължи по „Цариградско шосе“ вместо по „Евлоги и Христо Георгиеви“, като идеята на протестиращите беше да се види по-добре броят им.

Очаква се шествието да поеме по този маршрут и днес.

По изчисления на експерти по охрана на масови мероприятия, цитирани от БНР, на протеста снощи е имало над 30 хиляди души.

Изчисленията на експерти, които се подкрепят и от кадри от протеста, се разминават сериозно с данните на МВР за протестиращите.

Според столичната полиция вчера на протеста е имало 3000 души. Днес от МВР се оправдаха, че данните им са за по-ранен част от протеста и включват само частта от протестиращите, които се събират на площада пред Министерския съвет.

Протестните митинги и шествия започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно беше отменен от Народното събрание.

Междувременно приключи днешният контрапротест в подкрепа на кабинета „Орешарски“ край НДК, на който се събраха около 150 души.

Двайсет и една хиляди подписа са събрани в подкрепа на правителството „Орешарски“ страната, а девет хиляди – в София, каза Деян Боричев, съорганизатор на протеста, който се провежда за 13-ти път в столицата в подкрепа на кабинета.

Протестиращите събират и подписка за импийчмънт на президента, в която до момента са се подписали около 150 души.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *