20 ЖИВОТА Е ОТНЕЛ ДО МОМЕНТА УРАГАНЪТ „ДОРИАН“

epa07816610 Waves strike the Main Street Pier as Hurricane Dorian passes 90 miles offshore in Daytona Beach, Florida, USA, 04 September 2019. Hurricane Dorian, a Category 2 storm that was expected to hammer Florida largely spared the state.  EPA/JIM LO SCALZO

САЩ обещават помощ за възстановяване на щетите на Бахамите

Най-малко 20 души са загинали вследствие на урагана „Дориан“, който връхлетя Бахамските острови, съобщи вестник „Маями Хералд“, позовавайки се на министъра на здравеопазването на страната Дуейн Сандс. Според РИА Новости броят на жертвите ще се увеличава успоредно с разкопките на развалините.

Ураганът „Дориан“ връхлетя крайбрежието на остров Абако, разположен в северната част на Бахамския архипелаг. Силните пориви на вятъра отнесоха покриви на домове и изтръгнаха дървета.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в разговор с бахамския премиер Хуберт Минис обеща да помогне за премахването на последствията от урагана Дориан, съобщиха от Белия дом. “Той (Тръмп – изд.) заяви, че САЩ ще предоставят цялата необходима подкрепа на жителите на Бахамските острови”, се казва в изявлението. Тръмп и Минис се съгласиха да работят заедно, за да определят точно къде е най-необходима американската помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *