15 години затвор за студентка, убила доцент в с. Извор

Светлана и Емил на подсъдимата скамейкаСветлана го халосала с желязо, Емил го довършил с 36 удара с нож

Доктор по роботика намери смъртта си, след като се забърка в любовна афера с младо момиче. Доц. Мирослав Маринчев бе открит заклан във вилата си в село Извор. Няколко дни по-късно за убийството бе задържан 26-годишният Емил Атанасов. Негов съучастник в престъплението е Светлана Елкина (25) – студентка в Техническия университет. Двамата убийци получиха по 15 г. затвор. Във фаталната вечер Емил и Светлана причакали доцента в двора на вилата му в края на селото. Когато преподавателят дошъл, Светлана се показала. Маринчев се зарадвал, защото двамата се били уговорили за любовна нощ в къщата. Вместо целувка обаче, на пътеката Светлана го халосала с метална тръба 3 пъти в главата. Младежът връхлетял внезапно с изваден нож. По-късно патолозите преброили 36 прободни рани. Смъртоносни са били последните 2 рани – разрязана шийна артерия и 13-сантиметрово пробождане в гърдите, сочи съдебномедицинското заключение. Любовниците обрали златото на доцента, а на следващия ден Емил продал накитите в златарско ателие, пише „Марица“.
Със Светлана Маринчев се запознава покрай купуване на имот в Извор. Докато водел преговори с баща за земята, доцентът харесал русокосата щерка. Понеже не го отблъснала, той започнал да настоява за среща.
Убийството и последвалото съдебно дело извадиха на светло тъмната страна от живота на доцента. Той живеел без брак с една жена, поддържал паралелна връзка с друга, с която прекарвал уикендите на вилата в Извор. Нито една от двете обаче не подозирала за съществуването на съперницата си. Нито пък за другите похождения на доцента – през седмицата той често посещавал вилата си в компанията на млади момичета. По време на разпитите по делото стана ясно, че доцентът пишел тройки срещу „креватна гимнастика”.

Един коментар по “15 години затвор за студентка, убила доцент в с. Извор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *