135 ДЕПУТАТИ ИЗБРАХА ЗОРНИЦА РУСИНОВА ЗА НОВ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР

Zornica Rusinova BGNES

Депутатите гласуваха и вицепремиерите в кабинета да станат от четирима трима

Днес депутатите рацзгледаха промените в състава на кабинета Борисов 2, които настъпват след оставката на Ивайло Калфин. За оставката на Калфин и в подкрепа на кандидатурата на Русинова гласуваха депутатите от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и БДЦ. Против бяха от БСП, ДПС и Атака.

От ГЕРБ подкрепиха кандидатурата на Зорница Русинова и похвалиха Ивайло Калфин за добрата работа. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов припомни политическото решение на АБВ за излизането на партията от управлението с вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. „Всички ние даваме висока оценка за неговите качества, но Ивайло Калфин се съобразява с политическото решение на партията си. Тук днес няма дебат по същество за социалната политика, защото към настоящия момент всички ние даваме висока оценка за това, което е направено както от Калфин, така и от цялото правителство“, каза Цветанов.

Новият лидер на БСП Корнелия Нинова от трибуната обясни, че левицата няма да подкрепи Зорница Русинова, защото с нейния избор няма да се промени политиката на правителството в социалната сфера, а „Това е най-антисоциалното правителство в годините на прехода“.

ДПС също отказаха да подкрепят кандидатурата на Русинова. Според бившия социален министър и настоящ депутат от ДПС Хасан Адемов е много важно Русинова да прояви характер във взаимоотношенията си с министъра на финансите Владислав Горанов. Иначе народният представител не очаква нищо добро да се случи в социалната политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *