11-и ден протести срещу кабинета „Орешарски“

11-и ден протестиХиляди граждани се събраха за 11-и пореден ден на протест в столицата на площад „Независимост“.

Те отново издигнаха искания за оставка на правителството, смяна на политическия модел и бързи промени в Изборния кодекс.

Протестните митинги и шествия в страната започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отмененпо-късно от Народното събрание.

Група протестиращи направиха своеобразна сватба между три парламентарно представени партии и мафията. Млади мъже и жени облякоха булчински одежди, на които са закачени табели с имената на БСП, ДПС и „Атака“.

По дрехите на младоженците са залепени фалшиви банкноти в евро, а до тях има табели с имената и на други политически партии.

До сватбарите млад мъж пуши пура и има закачена табелка мафия. Те носят подарък, на който пише АЕЦ „Козлодуй“ – ядрено гориво. До тях има двама души с мегафони, които скандират „Направете път на мафията и неговите булки“

Скандира се и: „Орешарски, подай оставка, искам на море!“, „Пашата ми плати, Бойко ли си ти“ и „Ние сме платени – кюфтета от архар“.

Протестиращите скандират „Оставка“ и „Мафия“ и носят плакати, на които пише „Единадесети ден хиляди ви гонят, защо сте още тук“.

Сред протестиращите има и представители на ЛГБТ движението, които носят постери с надписи „Оставка!“, изписано с цветовете на дъгата.

Обстановката в района е спокойна, полиция охранява сградите на Министерския съвет, президентството и Народното събрание.

Очаква се по-късно шествието да се насочи по обичайния вече маршрут – към парламента, Орлов мост, после в посока НДК и след това към централите на ДПС и БСП.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *