1000 ДЕКАРА СТЪРНИЩА И ХРАСТИ ГОРЯХА КРАЙ ПЕТРИЧ

Pojar arhiv

Пламъците в района на трите села Марино поле, Марикосиново и Чучулигово вече са овладяни, но екипи все още дежурят на място

Над 1000 дка стърнища и храсти горят в района на селата Марино поле, Марикосиново и Чучулигово. Това съобщи кметът на Община Петрич Димитър Бръчков. По думите му пожарът е тръгнал  поради човешка небрежност. Той обяснява, че пожарът е възникнал в неделя преди обяд.

Мобилизирани в борбата с огнената стихия са три екипа пожарникари от Петрич и един от Сандански, горски служители, доброволци от близките населени места, цялата налична техника на община Петрич.

Малко след 19 часа пожарът успешно е локализиран, но поради силния вятър на отделни места плъмуците се възобновяват. Това налата около огнищата да продължават да дежурят екипи, за да не се допусне ново активизиране на пожара.

Изгорели са само сухи треви и храсти, няма засегнати насаждения на земеделски стопани”, заяви шефът на РД ПБЗН – Георги Пармаков. Фокус предава, че кметът на Петрич е потвърдил тази информация:„Разбира се, няма как пожар да не създаде някакви проблеми, но в крайна сметка няма щети, няма човешки жертви и няма засегнати земеделски площи, така че всичко е в реда на нещата“. Предстои оперативна среща, на която да се уточни до кога на мястото на пожаар ще продължат да дежурят екипи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *