10 ОБЛАСТИ С ОРАНЖЕВ КОД ЗА ВАЛЕЖИ, ГРЪМОТЕВИЦИ И ГРАДУШКИ ЗА ДНЕС

dyjd bgnes

Валежите продължават и утре, след това слънцето се връща и времето ще се стабилизира

Ще има валежи, порои и градушки на територията на половината страна. Оранжев код за Западна и Централна България. Предупреждението е в сила за областите София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян , Пловдив, Ловеч и Габрово. На тези места се очакват силни валежи и гръмотевични бури.

Жълт код за опасни явления е обявен в Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Хасково и Кърджали. Очакват ни температури между 18 и 26 градуса.

Планините не са подходящи за разходки и походи. На много места ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия за значителни количества. Единствено над Черноморието времето в неделя ще е слънчево и без валежи. Ще бъде обаче доста ветровито. Максимални температури на въздуха ще са 24-26 градуса, близки до тези на морската вода.

В понеделник валежите ще отслабнат. Във вторник облаците ще се разсеят. Вятърът и в Източна България ще отслабне, ще започне и повишение на температурите. През следващите дни времето ще е слънчево, а топлото време постепенно ще се завърне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *