10 начина да си направите най – уникалното селфи!

селфиНовата мода в самоснимането или модерно казано – селфи, си има и своите правила. За такива перфектни начина да изглеждаш неотразимо, когато се снимаш в селфи разказва руския специалист Александър Рогов пред сайта adme.ru, предават от razkritia.com.

Едно от най-важното условие при селфи е да изглеждате естествено, а не да позирате. Това се постига, като се държи смартфона малко над равнището на очите. Освен това не е хубаво на снимката да се появява опъната ръка или пръсти. Устата на снимката не бива да е под формата на буквата „О”, а по-скоро човекът да е усмихнат. Условието е също усмивката да е широка, естествена и спокойна.

Доброто селфи се постига, когато се снимаш не в анфас или профил, а полуобърнат. Освен това нито ярката светлина, нито тъмнината водят до блестящо изображение. Качественото селфи изисква полу светлина, в противен случай могат да „лъснат” издайнически бръчки, торбички или сенки под очите. А те не са желателни, дори и сам да си си фотограф. Освен това, ако се снимаш като отражение от огледалото е препоръчително да не използваш светкавица, а светлината да е естествена.

Руският специалист препоръчва в селфито главната действаща роля да играе човекът, който се снима, а не някакви гнусни неща около него, като разхвърляни дрехи или загорели чинии, например. Унищожител на снимката е и ако зад гърба се подават физиономии на намусени непознати. Разбира се, някои смартфони имат функцията да изтриват тези нежелани образи, но по-добре е те изобщо да не се появяват.

Добре е също при селфи да се използват приложенията в смартфоните, които извършват корекции на снимките. Някои от тях имат и такива функции, при които образът ви изглежда значително по-слаб. А кой не иска това да се случи и с неговата физиономия?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *