1КЪМ1: БАРЕКОВ е РАЗКРИТ! Той е ТРАВЕСТИТ!

Бареков•    ВИЖТЕ ИНТЕРВЮ с Бареков, в което той нарича ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ „политик“ и „бизнесмен“.

Народът обаче нарича Пеевски „олигарх”, „МАФИЯ” и „КРАДЕЦ”.

•    На името на този лозунга, цитиран в заглавието на този материал: „Бареков е разкрит, той е травестит”, има посветена цяла страница във Фейсбук. Пак там съществуват групите „Съд за Бареков” и „Съд за Николай Бареков”, както и „Аз не се страхувам от мутрите Цветан Василев, Пеевски, Бареков”.

•    Бареков е известен и като човекът с най-много прякори в България.

•    Наричат го Капута, Подлогата, Блюдолизец Храбър, Слугата, Дудука, журналистическа проститутка…

Интервюто е от вестник „Ретро”.

По една или друга причина – може би собствениците на този вестник се мазнят на Делян Пеевски и банката на ДПС за пари, но отношението към Бареков е крайно топло и невероятно дружелюбно, дори подмазваческо.

Дудука, разбира се, по едно време толкова се олива в това интервю, че вече от лиготия и самоповярване не се усеща какво говори.

Той стига дотам, че нарича старците в град Добрич „отвратителни“, защото нямали предни зъби…

– Г-н Бареков, съобщихте, че ще влизате в политиката. В коя зона ще нагазите – ляво, център или дясно?

– Ако бих правил политически проект, той ще е алтернатива на трите големи партии – БСП, ДПС и ГЕРБ. Иначе ляво, център и дясно са за всички отдавна изхабени понятия. Говоря за проект, който ще бъде ориентиран към проблемите на хората, проект, който ще ми позволи да участвам в управлението на страната с грижа за българския народ. Проектът ще стъпи върху основата на предприемчивостта на българския дух, но това не го прави десен. Той ще цели да извади олигархията от управлението на страната и да помогне на малкия и средния бизнес, който беше смачкан в последните години. Ще се утвърдим като алтернатива на цялото статукво БСП и ГЕРБ.

– Проектът ви има ли общо с Цветан Василев и Корпоративно-търговска банка?

– Не, ще видите, че настъпват интересни събития, а аз в лично качество също ще предприема доста интересни стъпки. Проектът ми няма да е свързан с нито една съществуваща бизнес или политическа организация, а алтернатива на олигархичните кръгове в управлението.

– Какво за вас значат олигархични кръгове? Цветан Василев, Делян Пеевски не са ли олигарси?

– Първо аз съм против думата олигархия, защото олигарх във фактическия смисъл на думата в България няма. Но ако приемем, че има, бих посочил като класически олигарх – не знам дали ще го публикувате – Иво Прокопиев. Той е създаден от властта, обгрижван е от нея и без власт той не може да съществува. Фактът, че за първи път от четири правителства Прокопиев няма представителство в този кабинет, го изнерви и показа неговите непремерени действия по една проста причина – без присъствие във властта всеки олигарх би бил умрял. Дали той се казва Цветелина Бориславова, Цветан Василев, Иво Прокопиев, Кирил Домусчиев или (замисля се)… Цеко Минев, например.

– Кой още?

– Цоло Вутов и т. .н. Най-богатите българи трябва да бъдат партньори в развитието на икономиката на държавата, но не и партньори в политическия модел на държавата. Българският бизнес трябва да бъде оставен да работи, а не да бъде рекетиран, както от Бойко Борисов. Да не корумпира политическата класа, както в последните 20 години.

– За вас Делян Пеевски олигарх ли е?- Вижте сега, човек, който се е афиширал като политик – може да бъде слаб или добър политик, но трудно може да бъде олигарх. Олигарсите са тези, които имайки собствен бизнес в големи размери, влизат директно в политиката. За мен Росен Плевнелиев е категорично доказателство, за това, че е олигарх – той е на висока политическа позиция и това го прави олигарх.

– Според вас Бойко Борисов има ли бъдеще?

– Той е изправен в една много тежка ситуация – трябва да продължи напред под някаква форма, трябва да се откаже от Цветан Цветанов, който тежи като котва на неговата партия. Но пък е истина, че ако се откаже от него, той буквално няма да може да удържи партията си, защото Цветанов е нейният мотор. По природа Борисов не е администратор и не се занимава с партийни дела и на практика структурите му бяха подбрани от Цветанов. Така че аз прогнозирам една много дълга раздяла и тя накрая ще прерасне в агония.

– бТВ прогони журналисти като Светла Петрова и Иво Инджев заради натиск от управляващите – Борисов и Първанов. Вас кой ви изгони от там?

– Отказвам да отговарям на такива въпроси. Аз мисля, че ще разчитам на бТВ оттук натататък като голяма медия да отразява моите изяви, ако направя стъпка в политиката. И ще бъдат прецизни. Аз нямам лошо отношение към журналистическата колегия и смятам, че в голяма степен станахме жертва на прехода, на т. нар. олигархия, а народът това не го разбира и хвърля проблемите върху нашата глава.

– Имате ли притеснения за семейството си, за сина ви? Преди време казвахте, че сте получавали заплахи от Алексей Петров. Вярно ли е?

– Нямам притеснения. За да отида и да анонсирам, че съм готов да сменя амплоато си и да стана политик – очевидно нямам никакви притеснения и страхове.

– Близък сте с Пловдивския митрополит Николай. Той ли е бъдещето на църквата ни?

– Аз съм ревностен поборник на Българската православна църква. Харесвам дейността на митрополит Николай. Надявам се православната църква да върне позициите си отпреди 1944 г.

– Искате ли да се върне вероучението в училище?

– Трябва да има. Смятам, че българските политици прогониха религията и православието от училище, защото те учат на морал. Ако имаме морален стожер на най-високо ниво в държавата, където е мястото на църквата, политиците ще бъдат в по-трудна позиция да вършат престъпления.Трябва да се осигури достоен живот на хората от третата възраст, защото със 110 лева пенсия това няма как да стане.

– Много бързо превключвате, но тези красиви думи отдавна ги чуваме от Волен Сидеров. Поизпревари ви доста.

– Разликата между мен и Волен Сидеров и левите интриги в тая посока е, че аз съм доказан мениджър. На 40 години съм, а и вече от няколко години съм във висшия мениджмънт – и знам как се изкарват пари и как се харчат пари.

Пенсионерите и в рамките на този бюджет могат да водят по-достоен живот. Например какво коства на държавата да се пуснат 4-5 безплатни подвижни зъболекарски амбулатории.

И за 1-2 години да обиколят страната и да оправят зъбите на хората.

Знаете ли какво изпитва човек, когато е на площада в Добрич и около него са 50-100 пенсионери, които нямат предни зъби?

Това е отвратителна гледка.

И оправянето на зъбите им няма да струва почти нищо на държавата.

Източник: 1kam1.eu

Един коментар по “1КЪМ1: БАРЕКОВ е РАЗКРИТ! Той е ТРАВЕСТИТ!

  1. Много политици тежат на гърба на българския народ и все „загрижени“ за него. Бареков, един по-вече или по-малко, но поне се „нарадва“ на народното недоволство в различните области в страната ни. Те всички политици пристъпват към управлението с „чисти“ намерения, но като се омешат с другите и в последствие опошляват и вършат големи зулуми. В една нашумяла песен има: А дано, ама надали. Дано с Бареков да е само- а дано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *