Я с к’во се занимава министърът, докато бият фермери на магистралата

Министър Греков„Както България, така и Нова Зеландия разполага с богат генетичен материал. Можем да работим заедно в обменна на генетична информация”. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с Пола Уилсън, посланик Нова Зеландия в Белгия, България и Люксембург.

Министър Греков и посланик Уилсън обсъдиха прилагането на Общата селскостопанска политика и реформите, които двете страни са предприели за ориентиране на земеделието към новите пазарни условия. „Ще намерим опорни точки за бъдеща съвместна работа, защото имате ценен опит, който може да ни е от голяма полза”, подчерта министърът. Той допълни, че Нова Зеландия има много какво да покаже набългарските земеделски производители, които се интересуват от нови практики в мениджмънта на стопанствата, в използването на съвременни технологии и в успешни начини за реализацията на продукцията.

Министър Греков отбеляза, че и в двете страни земеделието формира около 5% от брутния вътрешен продукт, но у нас заетите в аграрния сектор са повече – над 20% от трудоспособното население.

Министърът отправи покана къмновозеландски фирми да участват в българските селскостопански изложения.

Дирекция „Връзки с обществеността и протокол”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *