Я вижте от кого взима пари скандалният ректор на УНСС!

Проф. Стати СтатевПроф. Стати Статев има заем от 100 000 евро от фирма „Бордони“ ЕООД, чийто собственик е съдружник на Цветан Василев, шеф на надзора и мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка.

Проф. Статев е обявил заема в декларацията си в публичния регистър, както и къща с двор и парцел в Гърция. Къщата с разгърната площ 365 кв. м е купена за 39 000 лв., а за парцел от 504 квадрата са дадени още 41 000.

Интересно – собственик на фирма „Бордони“ е Красимир Илиев, който е съдружник в няколко компании с банкера Цветан Василев.

Съпругата на Цветан Василев проф. Антоанета Василева е декан в УНСС, а той самият е член на Настоятелството на университета и негов щедър спонсор.

Преди няколко дни ректорът на УНСС предизвика взрив от недоволство с репликата си към протестиращите студенти: „На който не му харесва тук – да емигрира!“

….В Корпоративна търговска банка са съсредоточени основна част от парите на държавните предприятия. По неофициална информация сумата е към 1 млрд. лв. С част от тези пари банката финансира покупки на медии и рекламира в тях. КТБ отрича да има нещо общо с медиите на Ирена Кръстева-Делян Пеевски, което предизвиква само насмешки в обществото. В чуждестранното списание Leader, обаче, Цветан Василев се хвали с медийните инвестиции на банката.

Един коментар по “Я вижте от кого взима пари скандалният ректор на УНСС!

  1. А тоя селянин как е взел тази титла ПРОФЕСОР.Като му гледам тъпата физиономия няма да кажа че е толкова умен.Дори няма интелигентна физиономия.По-скоро ми прилича на свинар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *