Японски тоалетни уязвими при хакерски атаки

Японска тоалетнаВисокотехнологичните тоалетни, които изпълняват различни функции под командата на смартфон, са уязвими на хакерски атаки и потребителите могат да бъдат неприятно изненадани, докато са във WC-то.

Кибератаките проникват вече и в най-неочакваното и неприкосновено място на нашия дом – тоалетната, съобщава в. „Метро“, цитиран от БТА.

Високотехнологичните тоалетни чинии са от серията „Сатис“ и се произвеждат от японската фирма „Ликсил“. Тяхната цена е доста висока – 3 800 британски лири.

Хакерите могат да изиграят доста гадни шегички – в нежелан момент да насочат обилна струя в посока на седалищните части на ползвателя, или да му пуснат неприлични песнички във вградената уредба на изящната керамика.

Хайтек тоалетната използва Android приложение, с която се управлява автоматично пускането на водата, струята на бидето, излъчването на ухания, затоплянето или охлаждането на тоалетната дъска.

Тоалетната използва Bluetooth, за да получи заповедите от смартфона. Пин-кодът може лесно да бъде пробит от хакери-шегаджии. Нападателите могат безразборно да пускат водата и да активират бидето, да спускат и вдигат капака.

Източник: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *