Японската вишна не е унищожена, а съхранена

IMG-20150718-WA002

 

Обвиненията към семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви са неоснователни и несправедливи.

Фирма „Мандарин МН“ ООД в качеството си на наемател на помещение в обекта, с предназначение кафе-сладкарница с градина, и Хотел Маринела – “ВГ” АД, в качеството си на собственик на имота разпространиха прессъобщение,  в което да изяснят истината за съдбата на обявеното за изкоренено японско вишнево дърво в близост до бившия Хотел „Кемпински“, настоящ Хотел Маринела.  Дървото не е унищожено, а преместено. За опазването на японската вишна и преместването й в градината са ползвани специалисти агрономи. Според специалистите положените грижи и присаждането на дървото в емблематичната вътрешна Японска градина към хотела са били навременни и адекватни, като дървото ще продължи да краси кв. Лозенец и да радва столичани.

Във връзка с преустройството на помещението е възложено на специализирана фирма за озеленяване и поддръжка на ландшафта да предприеме всички законови мерки за защита и рекултивиране на растителността пред заведението. Целта е да се създаде място – красиво и приятно за децата и семействата на кв. “Лозенец” и на софиянци, в хармония с традициите на тази значима за столичани сграда. След сериозни проучвания с цел запазване на растителността пред наетото помещение, са предприети действия по съхранението й с оглед предпазване от предстоящите ремонтни дейности..

В съобщението двете фирми се извиняват на столичани за за създаденото обществено неудобство. „Считаме отправените репутационни нападки към Хотел “Маринела” за неоснователни, тъй като сме положили дължимата грижа и сме се старали да опазим природата“ се казва още в съобщението.

Предстои реализацията на проекти за допълнително озеленяване в съзвучие с настоящия ландшафт.

„Молим българските медии да бъдат обективни и да не преекспонират повече ситуацията, тъй като по този начин нанасят вреди върху репутацията на невинни хора, които са попаднали на прицел. Сигурни сме, че реализирането на проекта ще превърне това знаково място в още по-притегателно и любимо за жителите и гостите на града“ завършва съобщението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *