Ще има ли сняг тази зима? Времето ни готви нова изненада!

ВреметоНай-често задаваният въпрос през тази зима е дали ще се зарадваме на снеговалежи, отново ще остане без отговор след като синоптиците опровергаха и последната прогноза.

Времето ни готви нова изненада. Най-често задаваният въпрос през тази зима е дали ще се зарадваме на снеговалежи, отново ще остане без отговор след като синоптиците опровергаха и последната прогноза, предават от chudesa.net. Според нея трябваше да завали сняг след 25 януари, който ще се задържи почти през целия следващ месец, февруари. Но уви.

В новата прогноза за следващите десет дни не само не се очертава сняг да покрие страната ни, но и тенденцията към рекордно топло за сезона време ще продължи. Високите температури ще ни сгряват до вторник, 21 януари. След това ще настъпи заоблачаване, което ще предизвика спад в стойностите на живота с 4-5 градуса.

Едва в края на периода се очаква температурите да спаднат по-чувствително. На 27 януари очакваните минимални градуси ще са минус един, а максималните през деня няма да надхвърлят 5 градуса. Но отново сняг не се очаква.

Метеоролози и синоптици се объркаха тази година с прогнозите си за сняг. Легендата сред българските синоптици Минчо Празников обаче успокои всички любители на красивата снежна приказка и зимните спортове да очакват сняг да завали в последните дни на месец януари. Но и побърза да допълни, че рекордни студове не се очакват дори и през месец февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *