Шок и ужас: Жаби, кал и слуз текат от чешми в Ихтиман

Жаби, кал и слуз текат от чешмиОт чешмите в квартал „Изток“ в Ихтиман текат жабешки крачета, кал и слуз. Това алармираха жителите на района, съобщи БТВ. От здравната инспекция в града посочват, че това се случва при дъжд. От там също са измерили утайки във водата, но отхвърлят възможността по тръбите да преминават и жаби, предават от 24chasa.bg. Няма вредно въздействие върху хората, направени са микробиологични изследвания, гарантират от инспекцията.

„От моята чешма изкарах с помпата цяла жаба и чак червата й се показаха“, разказва жителка на квартала.

Водопроводът е незаконен, коментира чиновник от ВиК и допълни, че живеещите в квартала са се включили сами към него и не се знае как и какво засмукват помпите. Водопроводът не е подменят от 1967 година и не е оразмерен за този квартал – не може да захрани потреблението на населението, допълни чиновникът.

Ихтиман се захранва от 2 водоизточника, квартал „Изток“ е най-ниската точка и тук се събира утайка, коментира жител на квартала.

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев посочи, че общината се опитва от общинския бюджет да подменя тръбите по отделни улици, но няма пари да подмени цялата водопроводна мрежа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *