Шкода пускат на пазара три нови джипа

ШкодаПрез 2016 и 2017 година Skoda планира съществено да разшири своята гама от автомобили с повишена проходимост. На първо време чехите ще извадят три нови SUV-та. Останалата моделна гама ще се допълни от нов хечбек и следваща генерация на флагмана Superb. Идеята е Skoda да започне да продава по 1.5 млн автомобила годишно.

Първото ново SUV ще се прави на обща платформа с Volkswagen Tiguan и по размери ще е по-голямо от Yeti (долната снимка). Най-вероятното име на този компактен кросоувър ще е Skoda Sherpa. Чехите планират и появата на голям кросоувър, който да разполага със седем места. Неговото име ще е Snowman, като този автомобил ще е аналог на VW Touareg.

Доста по-неясни са перспективите за третия кросоувър. Известно е, че това SUV ще е едно от най-достъпните предложения на чехите при автомобилите с повишена проходимост. Евтината джипка може би ще се бори с бюджетното предложение на Dacia, носещо името Duster. Все още обаче няма никакви технически подробности около този модел.

Възможностите за евтината джипка са две – да се прави на платформата NSF, заедно с моделите Skoda Citigo и Volkswagen Taigun или пък да се прибегне до използване на значително по-скъпата модулна платформа MQB. Същевременно чехите подготвят и нова генерация на сегашния си кросоувър Yeti, пишат от fakti.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *