ШЕФЪТ НА АПИ СВЕТОСЛАВ ГЛОСОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА ПО ИСКАНЕ НА БОРИСОВ

Glosov api

Това е четвъртото уволение за фалстарта на е-винетките

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов, който веднага я е подал. Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет в самото начало на редовното заседание.

Тази сутрин Борисов е извикал в Министерския съвет ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата винетки и тол система, съобщиха от правителствената пресслужба.

След разговора премиерът е поискал оставката Глосов, който я е подал пред министъра.

Това е четвъртото уволнение заради скандала с неработещата система за е-винетки. В събота рано сутринта Борисов отстрани от длъжност Антон Антонов – директор на Националното тол управление в АПИ, Радослав Николов – съветник в МРРБ на Аврамова, както и на члена на управителния съвет на АПИ Веселин Давидов. Тримата активно участваха в обясненията защо гражданите не могат да си купят винетки, като обясняваха, че проблем всъщност не съществува и е нормално при нова система да има грешки в началото.

Припомняме, от 1 януари трябваше да тръгне системата за продажба по електронен път на винетки за тази година под шапката на новосъздаденото преди шест месеца тол управление. Още в първия работен ден обаче се оказа, че в цялата страна няма никаква готовност за продажба, системата не работи, на граничните пунктове дори няма монтирани терминали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *