Шест коварни ограничения, които ви дърпат назад

МислителВсеки човек страда от определени ограничения, които му пречат да разгърне пълния си потенциал.

Ако не искате животът ви да премине под знака на ограничаващи мисловни модели, създайте си нови.

1. „Не знам от къде да започна“

Тогава просто започнете, не се обременявайте с резултата, а се съсредоточете върху самия процес- практикувайте изкуството на малките крачки.

2. „Имам прекалено много интереси“

Вместо да се чудите кой от многобройните си интереси да изберете и да се чувствате като дете в сладкарница, се опитайте да систематизирате всичко, от което се интересувате – кое от нещата ви е най-голяма страст…

3. „Не съм достатъчно добър/а“

Този ограничаващ мисловен модел е провалил не един или двама души, които са имали таланта да успеят, но тази коварна мисъл ги е спряла. Знайте, че тази мисъл може да е вярна, но може и да не е – това зависи само от това, което мислите! За това изберете да мислите, че СТЕ достатъчно добри, че и повече!

4. „Какво ще си кажат хората?“

Ако се питате какво ще кажат хората, дали не се питате доколко сте сигурни в това, което правите! Дали тази несигурност не издава вашия страх дали ще се справите. Когато самите вие знаете със сърцето си, че сте на прав път, то и всички други ще виждат това!

5. „Ами, ако направя грешен избор“

И какво от това?!

От къде знаете, че този „грешен“ избор не е част от правилния път и то при всички случаи е така! Няма грешки, има само уроци и колкото по-бързо го осъзнаете, толкова повече ще се наслаждавате на пътя и процеса, вместо да гоните само резултата!

6. „Успехът трябва да е лесен“

Всеки има различна дефиниция за успех и за това какво значи лесен. Всеки успех или неуспех е точно такъв, какъвто изберете да го виждате вие! Ако сте свикнали да приемате, че всичко хубаво се постига с адски мъки, то така и ще бъде за вас.

Не забравяйте – ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ГЛЕДНА ТОЧКА!

Източник: chudesa.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *