“Шевролет – Корвет” седмо поколение вече е на пазара

Шевролет -  КорветСедмото поколение на “Корвет” вече е на щанда на “Шевролет” в Детройт, съобщиха специализирани американски сайтове за автомобили. То е развито на базата на концепт oт 2009, но всъщност колата се развива доста по-дълго време – от 2007-а насам. “Дженерал моторс” е използвал възможно най-съвреченни технологии за подготоваката й – хидроформован алуминий, под от карбонов комплекс, подсилен със стъкрловлакна, ковани магнезиеви напречни усилвания на купето, за да се осигури неговата твърдост и коравина на усукване и огъване. Използването на композитни материали е позволило да се задържи масата на колата в раките на под 1500 kg.

Новият Корвет” се задвижва от нов мотор LT1 V8 с мощност 450 к.с. и максимален въртящ момент от 609 Нм. Моторът е с възможност за спиране на цилиндри от работа, като се спират от дейност половината цилиндри при по-ниски натоварвания. Това позволява на колата да повиши икономичността си до изразходването на един литър за 11 км, което е повече от добро постижение за автомобил, ускоряващ се от място до 100 км/ч за под 4 секунди.

Двигателят се предлага в комбинация със седемстепенна механична трансмисия или със шестстепенна автоматична на Aisin AW. Кормилното управление е с електрическа асистенция и то в стандартно изпълнение. Амортисьорите са магнетореологични, спирачките са карбонови на Brembo.

Цените на колата в Щатите ще стартират от 55 000 долара, което означава, че новото поколение ще е леко по-скъпо от предишното, повишение което всъщност се покрива в доста по-голяма степен от подобрените качества на автомобила.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *