Чудо! Сиамски близнаци живеят в едно тяло 9 години

Сона и МонаСиамските близнаци Сона и Мона са изключително щастливи, че са живи. След раждането им става ясно, че те ще делят едно тяло до края на живота си, заради рядко медицинско състояние, което е едно на милион.

Сона и Мона напук на съдбата успяват да отпразнуват деветия си рожден ден въпреки своето състояние, което, според лекарите, би трябвало да сложи край на техния живот още при или след раждането им. Братята живеят в дом за сираци в индийския град Амритсар, но ходят на училище и живеят на пълни обороти, независимо че имат само едно тяло с два крака. Трябва да се отбележи, че всяко от момчетата има по две свои собствени ръце.

Братята са проява на рядката форма на сиамски близнаци – парапагус бицефалис, а тяхната невероятна история ще бъде излъчена за първи път в програмата “Близнаците, делящи тяло – Боди шок специално” по британския Канал 4.

Индийските близнаци са един от малкото известни случаи, които в момента са живи по света, защото над половината от близнаците с това заболяване се раждат мъртви. Наложило се Сона и Мона да живеят в приюта, след като родителите им се отказали от тях, страхувайки се, че няма да могат да полагат нужните им грижи.

Двамата всеки ден ходят на училище, могат да четат и да пишат. В документалния филм, посветен на братята, лекарите разказват, че все още не знаят как децата са справят толкова добре с болестта. Следвайки техния житейски път, документалната лента разкрива някои невероятни факти за живота на момчетата в едно тяло, контролирано от два мозъка. Доктор Ракеш Чохан коментира: “Това все още е пълна мистерия. Въобще не сме сигурни как тези неща се случват. Най-забележителното при тях е, че двата им мозъка контролират едното им тяло по отделно и въпреки това, те са едно цяло”.

Изследване показало, че на Сона и Мона им се доспива по различно време, а чувството им за допир е напълно разделено между двамата от имагинерна линия, преминаваща точно по средата на тялото. По думите на лелката от дома Пармджит Каур, двете момчета са напълно различни личности. “Сона и Мона мислят като двама отделни души. Що се отнася до обувки и чорапи, Сона си слага своя и Мона си слага неговия. Те никога не си обуват чорапите един за друг. След игра им казваме да измият ръцете и краката си. Сона си мие своя крак и се отдръпва, за да може Мона да се върне и да измие своя. Така седят нещата”, разказва тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *