Чудо в Йерусалим: Гълъб кацна на патриаршеския жезъл

Етикети: , , , , , ,

Чудо в ЙерусалимЧудо в Йерусалим предизвика вълнение из цял свят. Гълъб кацна на патриаршеския жезъл, докато беше край река Йордан.

По стар стил, днес се празнува Богоявление, а по традиция патриархът заедно с първосвещениците се спусна към бреговете на река Йордан,  за да хвърли кръста. Докато светиня му бе във водата, бял гълъб долетя и кацна върху патриаршеския жезъл на патриарх Теофил.

Според вярванията при кръщението на Исус на река Йордан, над него се е отворила небето, и кацнал Светият дух във вид на гълъб, а днес също бял гълъб кацна на жезъла на патриарха.

Новината веднага обиколи социалните мрежи, а снимката бе споделена от милиони миряни по цял свят.

Чудото, което мнозина възприеха като повторение на библейското явяване на Бог, предизвика невиждан отзвук в мрежата. Милиони християни изпаднаха в благочестиво умиление при вида на уникалния кадър.

Невероятното чудо в Йерусалим припомни и библейските легенди за покръстването на Исус Христос.

Според християнската религия Христос, когато навършил 30 години, Христос дошъл на река Йордан, за да бъде кръстен от Йоан. Усещайки, че пред него се намира месия, свети Йоан Кръстител посреща Исус с думите: „Ти трябва да ме покръстиш, а идваш при мен аз да те кръстя“. Иисус му отговоря: „Остави Ме сега, защото така подобава да изпълним всичко“. След тези думи, Исус влязъл в река Йордан, за да бъде кръстен от Йоан. Тогава, над него се е отворило небето и Светия Дух слязъл на земята във вид на гълъб, което е и основната причина, заради която днешното събитие се смята за чудо.

Това не е първото чудо в Йерусалим, което се наблюдава всяка година. Смята се, че на Великден небесен огън слиза в храма на Божи гроб и именно този огън се разнася из целия свят. Самият йерусалимски патриарх разказва за чудното явление, което се случва само веднъж в годината. Винаги на Великден и винаги на Велика събота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *