ЧСИ-ТА ОПИСВАТ ИМУЩЕСТВОТО НА БАНЕВИ

Banevi bgnes

Съдебни изпълнители са влезли в къщата на арестантите Евгения и Николай Баневи в столичния квартал „Бояна“, за да бъде описано имуществото им. Става въпрос за същия имот, който МВР снима и показа публично за назидание след арества на двойката във Франция.

„Имаме вземане, имаме няколко кредитори, който желае да бъде удовлетворен от продажбата на недвижимото имущество“, обясни пред Нова телевизия Атанаска Петканова, помощник частен съдебен изпълнител. Имотът на Баневи е собственост на дружество. Според адвоката на дружеството той е бил възпрепятстван и не е имал достъп до всички материали по делото.

В момента Евгения и Николай Баневи са в ареста по обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Те бяха екстрадирани у нас няколко месеца след задържането им в Ница. След ареста им заместник главният прокурор Иван Гешев обяви, че бизнесменът Николай Банев е получил достъп до телефон в килията си и се свързал с руски лобисти, като е подготвял медийна атака срещу прокуратурата, както и хибридна война срещу България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *