Човешка грешка довела до взрива в Мъглиж?

Етикети: , , , , ,

МъглижЧовешка грешка е довела до взрива в Мъглиж. Това разкри Светослав Лазаров, главният секретар на МВР. Той е пристигнал почти веднага на мястото на трагедията и е разкрил, че най-вероятно става въпрос за авария, възникнала по време на работния процес в участъка, в който се произвеждат и монтират пиротехнически изделия и ловни патрони.

Въпреки това обаче предстои да бъде назначена експертиза, за да бъде установено със сигурност какво е довело до трагедията, при която загина един човек, а четирима други бяха ранени. Сигналът за взрива е бил подаден малко преди 11.30 преди обяд в петък. Официалното разследване за взрива в Мъглиж пък е поето от следовател от Националната следствена служба в Содия, научиха от „24 часа“.

Веднага след взрива е пламнал и пожар, който е бил потушен от пожарникари от съседния завод „Арсенал“. През октомври в гръмналия цех е била направена пълна проверка, която не е установила сериозни нарушения и негативни тенденции.

При взрива в Мъглиж загина един човек, а четирима пострадаха. Най-тежко е състоянието на две жени – Мария Иванова на 30 години и Кинка Манолова на 51. Двете са настанени в Пирогов, а за животите им има опасност, разкриха лекари от медицинското заведение. Младата жена има 30% изгаряния, които обаче са в областта на главата. По-възрастната е с цели 70% изгаряния.

Освен тях от взрива са пострадали 26-годишният Венцислав Георгиев и 40-годишният Иван Драгтов, които обаче са с по-леки контузии. Според първоначалната информация загиналият е на 45 години, с инициали В.Т. Мъжът е от Казанлък, а в завода е започнал работа преди около месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *