Четирима с автомати обраха 162 000 лв. от завод в Перник

Въоражени с автоматиЧетирима въоръжени и маскирани мъже са задигнали 162 000 лв. от Централната обогатителна фабрика в Перник. Това съобщиха от „Минна компания“, чието поделение е ограбеното предприятие, цитирани от БТА.

Парите са били предназначени за изплащане на заплати. Те са били взети непосредствено след доставянето им в административната сграда.

По данни на полицията нападателите са били с дълго огнестрелно оръжие, чийто вид е в процес на установяване.
Сигнал за обира бил подаден днес в 12,40 ч. на телефон 112.

Четиримата крадци са пристигнали с Ауди А-6 пред сградата на бившата Централна обогатителна фабрика. Със слизането от автомобила, заредили оръжията си и проснали в калта двамата въоръжени охранители на фабриката, както и намиращи се до тях двама работници. След това влезли в административната сграда, насочили оръжието срещу касиерката и изнесли приготвените за заплати 162 000 лв.

Сумата била транспортирана с кола от охранители на „Минна компания“, чието поделение е фабриката. Парите били оставени в чувал в канцеларията на касиерките. Едната от тях била в отпуск, но днес била повикана да помогне при раздаването на заплатите. Нападателите нахълтали веднага, след като колата на охранителите на „Минна компания“ напуснала района. Тя отивала с парите за заплати в съседното поделение – ТЕЦ „Република“.

Директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Валентин Димитров съобщи, че автомобилът, с който е извършен въоръженият грабеж, е открит опожарен в гора преди село Мало Бучино.

На място се извършва оглед от криминалисти. Провеждат се разпити на свидетели. Централната обогатителна фабрика в Перник обработва въглища и товари за ТЕЦ „Република“ и „Бобов дол“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *