Честито! Перничанчето Иво Ангелов стана Спортист на 2013 година!

Иво АнгеловСветовният и европейски шампион по борба в класически стил Иво Ангелов стана Спортист на 2013 г. на България. Втори се нареди първата ни тенис ракета Григор Димитров. Трети в класацията остана боксьорът Кубрат Пулев.

Днес по обяд се проведе 56-ата церемония Спортист на годината, организирана от „Нове Холдинг“. Иво Ангелов си постави за цел спечелване на олимпийска титла.

„За мен 2013 г. е най-щастливата ми година. На 1 януари 2013 г. се роди моята дъщеричка, след това станах европейски, а после и световен шампион. Искам да благодаря на журналистите, че ми отредиха първото място, надявам се да е заслужено. Много хора ми казваха, че няма невъзнаграден труд и ако искаш нещо много силно, то ще стане. Следващото ми желание е олимпийска титла”, заяви той.

Националният тим по волейбол спечели наградата за Отбор на годината. Призът от спортния министър Мариана Георгиева получи либерото Теодор Салпаров, пише novsport.com. За Треньор на 2013 г. в анкетата на в. „Труд” бе избран старши треньорът на класиците ни Армен Назарян. Той каза, че въпреки титлите си като състезател, не е бил избиран за Спортист на годината на България, затова сега е безкрайно щастлив.

Негов подгласник стана селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи, докато трети в класацията се нареди старши треньорът на футболния Лудогорец Стойчо Стоев. Последният, който получи наградата от своята съпруга, заяви: „За мен е едно удоволствие и една чест за тази награда, която получавам. Тя е плод на много труд и на много усилия, и не само на мен, но и на целия клуб, който ми даде възможност да работя там. Надявам се и пролетта, въпреки малко тежкия жребий, да продължим да радваме феновете в България.”

Стела Енева (лека атлетика) за трета поредна година спечели наградата за Спортист с увреждания 2013 г.

16-годишният Любомир Костов (голф) бе удостоен наградата за млад спортен талант на годината в анкетата на „Еврофутбол”.

 

Топ 10 в анкетата „Спортист на годината”:

1. Иво Ангелов (борба)

2. Григор Димитров (тенис)

3. Кубрат Пулев (бокс)

4. Цветан Соколов (волейбол)

5. Ивет Лалова (лека атлетика)

6. Иван Марков (вдигане на тежести)

7. Владимир Дъбов (борба)

8. Силвия Митева (художествена гимнастика)

9. Георги Иванов (лека атлетика)

10. Станилия Стаменова (кану-каяк)

 

Треньор на годината в анкетата на в. „Труд”:

1. Армен Назарян (борба)

2. Камило Плачи (селекционер на националния отбор по волейбол-мъже)

3. Стойчо Стоев (Лудогорец)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *