Червената депутатска съпруга Анушка Костадинова разследвана за 50 000 лв. рушвет

Анушка КостадиноваСъпругата на депутата от БСП Емил Костадинов – Анушка, е разследвана от Икономическа полиция за 50 000 лева рушвет за проекта на втора джамия в град Гоце Делчев. Името на другарката в живота на червения депутат, която бе главен архитект на Гоце Делчев, изплува в грандиозния скандал за пореден път след номинацията на Костадинов за водач на кандидат-депутатската листа на БСП в Благоевградски избирателен район.

Досега безспорно е установено, че Костадинова в качеството й на главен архитект е издала незаконно виза за строеж на джамията. Временната комисия, назначена със заповед на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, установи преди няколко месеца, че при издаването на документа за строителството на Търговско-културен център с молитвен храм – джамия не са спазени изискванията на Закона за устройство на територията.

След поредица от сложни препродажби, започнали през 2004-та година, между няколко физически лица на един частен имот и един общински, в местността „Текето“, който влиза в регулационния план на града, се оформя имот с обща площ от близо 8 дка. Първоначално е заявено върху имота да се построи търговско-културен център и инвестиционното намерение е отбелязано в новия градоустройствен план на Гоце Делчев, по който не могат да бъдат извършвани каквито и да са промени и корекции.

В последствие теренът е закупен от „Смолян интернационал“ ООД, с управител Хусейн Одех Абу – Калабайн, представящ се за арабски инвеститор в България. През 2012 година, с нотариален акт за покупко-продажба смолянското дружество с арабския управител продава имота си на религиозната институция „Мюсюлманско вероизповедение“ чрез пълномощника Айдън Мохамед, районен мюфтия на област Благоевград. По документи мюфтийството става собственик на имота срещу 14 404, 50 лв. и върху него религиозната институция има намерение да построи най-голямата джамия на Балканския полуостров.

За да се случи това в схемата е включена БСП-депутатската съпруга Анушка Костадинова, която като главен архитект на Гоце Делчев по това време е променила предназначението на имота за строителство на молитвен храм – джамия. Коментарите в града са, че за тази услуга арх. Костадинова е получила 50 000 лв. Сега Икономическа полиция разследва взела ли е парите Костадинова и каква е нейната роля в скандалната сделка и строителството на втора джамия в Гоце Делчев.

Източник: yugozapadnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *