ЦЯЛОТО СДВР НА КРАК, МВР ЗАСЯКЛО СИГНАЛ, ЧЕ РУСОФИЛСКИ ФОРМИРОВАНИЯ ГОТВЯТ ПРЕВРАТ

phpklb9x7_800x_

 

Румен Радев посрещна граждани на Дондуков 2, въпреки очакванията на МВР провокации нямаше

Засилено е полицейското присъствие в центъра на София заради очаквани провокации по време на днешния протест срещу правителството, чието начало беше обявено за 12 часа пред сградата на Народното събрание и който вече започна. В службите имало получени сигнали за това, че част от протестиращите щели да се опитат да провокират полицията, охраняваща мероприятието. Заради това са взети превантивни мерки от МВР, съобщава БНР.

По-рано сутринта от МВР съощиха, че е засечен сигнал въоръжени провокатори ще нахлуят заедно с обикновени граждани в президентството днес, в деня на отворените врати, съобщава в. „24 часа“.  От вътрешното министерство са предупредили НСО да засили охраната на сградата.

Целият личен състав на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е ангажиран да охранява София. Изпратени са и допълнителни части на „Жандармерията“. От полицията са категорични, че няма да допуснат ескалиране на напрежението. Засилени мерки за сигурност са взети и за охрана на сградите, където днес има Ден на отворените врати. При необходимост, движението в центъра на София ще бъде спирано на определени места.

Неделя, 16 септември, е ден на отворените врати в близо 40 институции. Във Фейсбук от месеци се организира протест на българи от чужбина на същата дата.

Източници в МВР допускат и участие на групите начело с детектива Марин Маринов, в които участват русофилски организации, станали известни по време на протестите през 2013 г. В България от няколко дни е пристигнала и голяма група от рокерите на руския президент Владимир Путин „Нощните вълци“. Техни български последователи вече си пускат снимки с тях във фейсбук. Един от сигналите гласи: „… на отворените врати организирани групи от много хора ще влязат под прикритие в президентството. И ще поискат президентът да обяви извънредно положение. Очакват полицията да се намеси и да настане хаос. Целта е да се пристъпи към съставянето на програмно правителство, но с този парламент.“

Във Фейсбук пък се появи и извънредно съобщение от две паравоенни милиции – Войнски съюз и БНО „Шипка“, които приканват членовете си за мобилизация на състава заради протеста. Тези от София трябва да са в готовност, „за да може при необходимост да пресекат незабавно всякакви провокации от платените агент-провокатори на Сорос, чужди държави и служби!“. Тези в страната пък трябва да са в мобилизация, за да защитят народа от всяко едно незаконно насилие. „Ако народът ни докаже че е народ от герои и воини а не мърши покорни, и че не се бори за кокал а за свобода, правда и справедливост – ще му помогнем!“

На този фон граждани влязоха на Дондуков 2, най-нетърпеливите да видят как работи институцията на държавния глава извиха опашка пред входа на президентството. Точно в 10 ч. вратите на „Дондуков” 2 се отвориха за гражданите. Първите посетители бяха посрещнати лично от държавния глава Румен Радев. „Това е Гербовата зала, тук посрещаме държавните глави и делегации и гости от най-високо ниво. Днес най-високото ниво сте вие. Който има желание, може да види и моя кабинет. Ако някой иска, може да седне и на моя стол”, каза президентът.

„Особено се радвам, че има деца днес, които са станали рано“, каза президентът и напомни на най-малките и любознателни посетители, че след няколко дни, когато започне учебната година, ще стават още по-рано.

До момента няма инциденти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *