ЦИК ОБЯВИ ОКОНЧАТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ 44-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, 12 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СА ИЗБРАЛИ КОЙ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН ДА ПРЕДСТАВЛЯВАТ

Plenarna zala bgnes

Борисов влиза от Пловдив и дава път на Бъчварова, Пеевски отново е депутат, но от Благоевград, Валери Симеонов и Веселин Марешки избраха София

ЦИК вече обяви окончателния списък с депутатите в следващия парламент. В петък бяха обявени избраните, но 12 депутати влизаха едновременно от два избирателни района и трябваше да подадат заявления, с които да изберат от кой район да бъдат обявени. Това вече е станало и на тяхно място ЦИК обяви още 12 народни представители.

Избранниците получиха от Комисията еднодневен срок, в който да заявят в коя листа желаят да останат избрани. Стана ясно, че ако кандидатът не подаде писмено заявление в срок, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Румяна Бъчварова влиза от листата на ГЕРБ в 25 МИР-София, след като Бойко Борисов е заявил желанието си да остане избран от 16-ти изборен район Пловдив.

Александър Мацурев влиза в НС от листата на ГЕРБ в Първи изборен район – Благоевградски, тъй като Цветан Цветанов е предпочел да стане депутат от Великотърновски регион.

Предвид желанието на Валери Симеонов да влезе в парламента от 23-ти изборен район в София, от Бургаски изборен район от листата на патриотите в НС влиза Йордан Апостолов.

Александър Паунов влиза от листата на БСП във Варненски район, след като Стефан Данаилов е предпочел да влезе от 24-ти МИР.

Веселин Марешки от листата на „Воля“ също е избрал да бъде избран от Софийския район – 25 МИР. Затова вместо него от Варненски район влиза Андон Дончев.

Симеон Симеонов влиза от листата на ДПС във Велико Търновски район, тъй като Камен Костадинов е предпочел Бургаския регион.

Сергей Кичиков влиза в следващия парламент от листата на ДПС в Пазарджишки район, тъй като Делян Пеевски е предпочел да остане избран от Благоевградски район.

Останалите народни представители са: Алтимир Адамов от листата на ГЕРБ в Силистренски район; Мария Илиева – листа на ГЕРБ 23-ти МИР София; Боряна Георгиева – листа на „Воля“ в 23-ти МИР; Снежана Дукова – листа на ГЕРБ в 25-ти МИР.

Последният 12-ти народен представител е Танер Али от листата на ДПС-Търговищки район. Той влиза в НС, след като Мустафа Карадайъ е предпочел да бъде избран от 9-ти изборен район Кърджалийски.

От решението на ЦИК става ясно още, че Владислав Горанов е заявил желание да остане избран в листата на ГЕРБ в 24-ти МИР София, а Томислав Дончев – от листата на партията в Седми изборен район – Габровски.

Теменужка Петкова е предпочела да остане избрана в листата на ГЕРБ в 28-ми Търговищки район.

Албена Найденова е подала заявление, че желае да остане избрана в листата на „Воля“ в 26-ти МИР-Софийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *