ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА: ОСЪЖДАМ ВСЕКИ ОПИТ ЗА ДИСКРЕДИТАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ СТРОИТЕЛИ И НА РАБОТАТА ИМ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА

karayancheva stroiteli bgnes

Строителите търсят защита от председателя на народното събрание срещу нападките на опозицията

Представители на Камарата на строителите са на среща с председателя на парламента Цвета Караянчева. Целта на визитата е да потърсят защита от политическите нападки, според дюлгерите. Председателят на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев изтъкна, че с Караянчева ще обсъдят бъдещето на бранша. Строителите искат да подредят бранша и да се спре с политическото говорене.

„Осъждам всеки опит за дискредитация на българските строители и на тяхната работа в страната и в чужбина“, заяви на брифинг след срещата Караянчева. „Подкрепям Българските строители. Това е един от най-важните сектори в българската икономика“, обяви тя. „Убедена съм, че българският строителен бранш е единен и силен, и има висок професионализъм. Не се съмнявам в качеството на тяхната работа“, коментира Цвета Караянчева. „В бранша работят над 200 хил. души. Всеки от тях има семейство. Ако сметнем, ще се окаже, че над 600 хил. човека се изхранват от строителния бранш“, посочи председателят на НС. „Искам да уверя строителите, че ще съдействам за по-тесен диалог между народните представители и Камарата. Да могат да се променят законите и там, където те чувстват, че има проблем, да им съдействаме“, каза още Цвета Караянчева.

Не се съмняваме в качеството на тяхната работа, увери парламентарният шеф. Над 200 000 са заети в строителството. Караянчева осъжда всеки опит за дискредитиране на строителния сектор. Тя щяла да им съдейства за диалог с партиите в НС. Работна група от експерти от всички политически сили щяла да работи , за да улесни бранша.

Припомняме, на 16 октомври 2018 г. от Строителната камара в открито писмо до премиера и лидерите на политическите партии настояха да им се защити доброто име. Браншът е подложен на „безпрецедентни и злостни атаки, зад които прозират политически интереси“, пише в писмото.

Изтъквайки, че към момента увреждането на търговския престиж и доброто име на компании не е наказуемо, те споменават за законодателни промени и бързо съдебно производство в този контекст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *