ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА КНР В БЪЛГАРИЯ Н. ПР. ДЖАН ХАЙДЖОУ

снимка2Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между двете страни, както и възможностите за увеличаване на стокообмена между България и Китай

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Китайската народна република (КНР) в България Н. Пр. Джан Хайджоу. Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между двете страни, както и възможностите за увеличаване на стокообмена между България и Китай. Цветанов подчерта, че за българската икономика китайските инвестициите са изключително важни.  „Можем да си сътрудничим в редица сфера – бизнес, земеделие, образование, инфраструктура, енергетика, туризъм“, посочи той.

Заместник-председателят на ГЕРБ изрази възхищението си от постигнатото от Китай в икономически план. Цветан Цветанов обясни, че за ГЕРБ икономическият растеж винаги е бил приоритет и е акцент в предизборната програма на партията. „Не може да има увеличаване на доходите на хората, без силна икономика. ГЕРБ залага на реално изпълними политики и реални решения за България“, категоричен бе Цветанов.

Посланикът на Китайската народна република (КНР) в България Н. Пр. Джан Хайджоу коментира засиленото партньорство между София и Пекин по време на управлението на Бойко Борисов, когато са били осъществен редица визити на най-високо държавно ниво. „Работните посещения, осъществени от българска страна в Пекин, стимулираха сътрудничеството на страната Ви с Китай в много сектори“, каза Н. Пр. Джан Хайджоу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *