ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПОЛУЧИЛ ПРИЗОВКА И ОБВИНИТЕЛЕН АКТ ПО ДЕЛОТО ЗА КТБ

Cvetan Vasilev bgnes

 

Вероятно скандалният банкер няма да присъства лично на заседанието на 14 февруари и делото за него ще се гледа задочно

С получаването на документи по делото от Цветан Василев има вероятност делото за източването на близо 3 млрд. лева от КТБ да започне до края месец февруари.

Новината бе съобщена от БНР и „24 часа”. Информацията е потвърдена и от адвоката на Василев Константин Симеонов.

„Има индикации, че сръбските власти са запознали с книжата на съда Цветан Василев, което би отстранило една от съществените пречки за даване ход на делото в разпоредително заседание. Към този момент нямам категорични доказателство за това, но прокуратурата разполага с подобна информация от каналите на мрежата за съдебно сътрудничество Евроджъст“, казва шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Стартът на мегаделото за източването на КТБ бе отложен на два пъти, като една от причините за това бе неуспехът на държавното обвинение да призове Цветан Василев, който се намира в сръбската столица. Досега властите в Сърбия не съдействаха на българските за призоваването му. Следващото заседание по делото е насрочено за 14 февруари.

Най-вероятно Василев няма да присъства лично в съдебната зала, делото по отношение на него ще се гледа задочно. Ако реши доброволно да се върне в страната Василев може да бъде задържан още на границата за срок до 72 часа, който впоследствие може да бъде удължен по искане на прокуратурата.

Един коментар по “ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПОЛУЧИЛ ПРИЗОВКА И ОБВИНИТЕЛЕН АКТ ПО ДЕЛОТО ЗА КТБ

  1. Василев трябва да получи белезници, а не призовки. С тия призовки нищо няма да се промени. Трябва този мошеник и крадец да влезе в затвора, за да има справедливост за хората, които изгоряха със спестяванията си. Цял живот се бъхташ като луд и накрая идва един такъв мустакатко и ти взима всичко, а дори не можеш и да го видиш осъден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *