ЦВЕТАНОВ ЩЕ УЧРЕДИ ПАРТИЯТА СИ НА 27 СЕПТЕМВРИ. КАТО СВОЙ БЪДЕЩ ПАРТНЬОР ТОЙ ВИЖДА „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“

cV cV btv

Подкрепям исканията за оставка на премиера и на правителството, каза Цветанов

Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов разкри пред бТВ, че ще учреди политическа партия на 27 септември и е решен да участва на следващите избори. Името на политическия му проект е „Републиканци за България“ и е позициониран в център дясно.

Той прогнозира, че новият му политически проект ще получи 500 000 гласа на следващите парламентарни избори, колкото ще има и ГЕРБ.

Новата политическа партия се вижда като част от Европейската народна партия, но това, че ще бъдат там с формацията на Бойко Борисов, не означава, че може да се говори за близост между тях, заяви Цветанов, който отбеляза, че сред членовете на ЕНП са и ДСБ и други субекти, които във вътрешнополитическа план не са с управляващите.

Като партньор на своята бъдеща партия „Републиканци за България“ политикът вижда „Демократична България“, защото и двете сили „имат така най-близки искания“ за върховенство на закона и правосъдна реформа, но каза, че е готов да преговаря на принципна основа и с други формации.

Според него Бойко Борисов не иска да подаде оставка в този момент, защото, за разлика от предишните два пъти, ГЕРБ не е стабилен.

„Подкрепям исканията за оставка на премиера и на правителството“, заяви Цветанов, според когото ситуацията у нас е изключително тежка и държавата се намира се във външнополитическа делегитимация.

По отношение на главния прокуроро наистина се забелязват действия при разследванията на някои хора, които могат да бъдат определени като „тенденциозни“, заяви Цветанов, според когото въпросът за обвинител №1 може да се реши при „нов парламент и нов ВСС“.

Бившият втори в ГЕРБ е категоричен, че няма нищо общо с предполагаемите снимки от спалнята на премиера и никога не е влизал в тези помещения, а само е бил на заседания и по чисто служебни поводи в хола на вила „Секвоя“. По неговите думи снимките и аудиозаписите, за които се твърди, че са на премиера, изглеждат достоверни, но дали е така ще кажат специалистите. Цветанов е убеден, че жена е направила въпросните снимки, защото „за да допуснеш някого в спалнята ти, той трябва да ти е близък“.

Що се отнася до сделката за апартамента му с „Артекс“, всичко било „законово направено“, но той е поел политическата отговорност и се е оттеглил от парламента и ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *