ЦВЕТАНОВ СИ ТРЪГВА ОТ ПАРЛАМЕНТА, НО НЕ СДАВА ВЛАСТТА В ГЕРБ И ВОДАЧЕСТВОТО НА ИЗБОРНИЯ ЩАБ НА ПАРТИЯТА

Cv cv

Непосредствено след кацането в България главното действащо лице в „артексгейт“ се срещна с премиера Борисов, а след това с журналисти в Народното събрание

Цветан Цветанов обяви, че напуска депутатската банка и свързаните с нея постове във властта. Въпри котав Цветанов ще остане заместник-председател на ГЕРБ и ще ръководи предизборния щаб на партията за предстоящите избори. Всичко това съобщи самият той в изявление пред журналисти в парламента след среща с премиера Бойко Борисов.

В първата си медийна изява след избухването на скандала скупения от него на твърде изгодна цена луксозен апартамент  Цветанов не пропусна да защити действията си и да опита да убеди нацията,  че те са напълно в съответствие със закона. „Направил съм това, което се изисква по закон. Жертвата бях аз в този случай“, заяви той и лансира тезата, че скандалът е част от предизборната кампания. Ветровете брулят високите върхове, заяви още той. „Всичко, което съм го правил, съм го правил, ръководейки се от законността и от това, което е в обществения интерес“, категоричен бе Цветанов.

Цветанов коментира, че не е получил натиск да подаде оставка. Той посочи, че е говорил с Борисов и със съпругата си, но сам е взел решението и допълни, че подава оставка, не защото има някаква вина и незаконност при сделката за апартамента, но създалото се обществено напрежение е рефлектирало тежко върху партия ГЕРБ, което той няма да допусне. И каза: „сега жертва ставам аз“. По думите на Цветанов, „в никакъв случай не трябва да се говори и за минимално разделение в партия ГЕРБ. Защото ГЕРБ е кауза.“

Кой ще наследи Цветанов като ръководител на депутатите на ГЕРБ вече е решено, но няма да стане ясно днес. Цветанов отказа да коментира дали това ще е депутатът Менда Стоянова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *