ЦВЕТАНОВ: ПРЕЗИДЕНТЪТ ЗАВИЖДА НА БОРИСОВ ЗА ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКИТЕ МУ УСПЕХИ

Cvetanov bgnes

Така шефа на парламентарната група на ГЕРБ отговори на въпросите на Румен Радев за евентуалните връзки между премиера Бойко Борисов и Делян Пеевски

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни въпросите на Радев, отправени задочно към Борисов, като проява на завист от страна на президента заради външнополитическите успехи на Бойко Борисов. Припомняме, че Румен Радев отправи към Борисов серия от въпроси, сред които дали се среща с депутата от ДПС Делян Пеевски, има ли общи бизнес интереси с него и печелят ли фирми около Пеевски обществени поръчки.

Твърдението за бизнес отношения между Бойко Борисов и Делян Пеевски е несъстоятелно, обяви зам.-председателят на ГЕРБ. „Това е манджа, която може да бъде претопляна през годините. Премиерът многократно е заявявал, че няма нищо общо. Когато държавният глава хвърля такива обвинения, има компетентни институции…“, каза още Цветанов.

Депутатът Славчо Велков да каже кой е заплашвал шефът на НЗОК иска Цветан Цветанов. Това стана ясно от думите на лидера на парламентарната група на ГЕРБ в ефира на bTV. Цветанов обясни, че няма как да отговори дали шефът на здравната каса проф. Камен Плочев ще остане на поста си. Предстои днес на парламентарна група да бъде изслушан здравният министър Кирил Ананиев.

А защо всички се отричат от Пеевски, след като той е само един депутат, зам.-председателят на ГЕРБ уточни: „Имаше обвинения за бизнес интереси, аз за това говоря. Когато президентът няма аргументи, минава на нападки. Това аз го оприличавам в политиката като завист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *