Цветанов за отчета на правителството: 100 ДНИ – 100 ЛЪЖИ!

Цветан ЦветановЦветан Цветанов обяви книжката за отчета на правителството „100 мерки за 100 дни“ като 100 лъжи. „Вие продължавате да вървите в плоскостта на популизма”, каза зам. председателят на ГЕРБ.

Според него предвидените реформи в МВР са несъстоятелни. Той посочи, че основна цел на вътрешния министър Цветлин Йовчев е да продаде апетитни имоти на министерството и да се вземат комисионните.

В кулоарите Цветанов коментира, че не е наясно с информацията, която фигурира в тефтерите на служителите на закритата вече служба СДОТО. „Не знам за какви телефонни номера става дума.”

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че 875 телефонни номера, за които не е имало разрешение за подслушване, са намерени в работните тефтери на служителите на СДОТО. Сред телефоните е и номерът на прокурор. Колегата на Цацаров сам разпознал телефона си сред списъка.

Бившият вътрешен министър Цветанов обеща, че ще коментира, ако твърденията бъдат доказани.

Преди това гласуваната от БСП, ДПС и Атака декларация за приоритетите бе критикувана и от депутата Милена Дамянова, която я нарече – празни приказки. „Ако образованието да ви е приоритет, трябваше да чуем нещо за подобряване на образователната среда, а поднасяте само статистика в началото на учебната година. Три месеца министърът на образованието обяснява как някой някъде на тъмно пише един закон, в който се застъпват неща от законопроекта на ГЕРБ. Целта ви е само и само да кажете, че това е законопроект на БСП”, каза Дамянова.

Колегата й Александър Ненков също бе учуден от декларацията. Според него това са задължения на всеки депутат, които той ги знае още с встъпването си в парламента.

Източник: Bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *