ЦАЧЕВА УВОЛНИ ЗАМ. – ШЕФА НА СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР

Cacheva bgnes

Прокуратурата разследва общо 12 служители на затвора, допуснали грешки, които позволили на затворниците да избягат

Министърът на правосъдието Цецка Цачева е отстранила от работа зам.-началника на Софийския затвор Анатоли Борисов заради резултатите от проверката, извършена след бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев. „Във връзка със започналите дисциплинарни производства с моя заповед и с цел да бъдат съхранени и обезпечени доказателствата временно съм отстранила от работа заместник-началника на Софийския затвор“, каза министърът, цитирана от „Фокус“.

По думите на Цачева, има много тежки нарушения. „В деня на бягството бе разпоредена проверка, която се случи на 12 април, относно фактите и обстоятелствата довели до това дръзко нарушение. Искам няколко думи да кажа по отношение на доклада от проверката. 12 лица са индивидуализирани като допуснали нарушения на носенето на службата, както и такива, които са на ръководни позиции по отношение на организацията на самата охрана“, каза Цачева в парламента.

От думите на мин. Цачева стана ясно, че се изследват и средствата за заглушаване в местата за лишаване от свобода. Водят се проучвания за устройства, които ще могат да заглушават дронове. Одит е започнал в три затвора, обясни мин. Цачева. Тя заяви, че през изминалите почивни дни се провели внезапни проверки в различни места за лишаване от свобода.

Издирването на двамата бегълци от Централния софийски затвор Владимир Пелов и Радослав Колев продължава активно и властите призовават всеки, който има информация за тях, да се свърже с полицията. До момента от двамата няма и следа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *