ЦАЧЕВА ПОДАВА ОСТАВКА ЗАРАДИ ИМОТНИЯ СКАНДАЛ

Cacheva bgnes

Борисов привикал за обяснения тази сутрин правосъдния си министър и тя пожелала да напусне правителството

Цецка Цачева подава оставка от поста правосъден министър в кабинета „Борисов-3“. Причината за оставката е купения от нея луксозен апартамент в столичния квартал „Изток“. Рано тази сутрин Цачева е била привикана за разговор от премиера. По време на този разговор тя сама е пожелала да напусне правителството.

Припомняме, че след скандалните разкрития за замяната на апартаменти направена от втория в ГЕРБ Цветан Цветанов, Антикорупционния фонд сигнализира и за съмнителна покупка на недвижими имоти от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов.

През юли 2018 г. министър Цачева закупува от строителната фирма „Артекс“апартамент с площ 199 квадратни метра. Като се прибави площта на допълнителните гараж и таванско помещение, общата квадратура на имота става 233 квадратни метра. Цената, която Цачева е платила през юли, когато сградата е била на етап „груб строеж“, е едва 138 000 евро (т.е. малко над 590 евро за квадратен метър).

Седем месеца след сделката апартаментите в тази сграда, която е и една от най-луксозните в района, се продават на четворно по-високи цени от платената от Цачева.

Очаква се в Стара Загора около 13.00 ч. днес Цачева да направи изявление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *