Цацаров проговори, предизвикан от Колтуклиева, удари Бареков

Бареков и ЦацаровДнес сутринта Pernik1 първи разказа за снощното сензационно интервю на Соня Колтуклиева пред Веселин Дремджиев по телевизия Bulgaria on air. В ранния следобед Сотир Цацаров за първи път наруши мълчанието по случаят „Костинброд“ и даде изявление пред журналисти. Де факто, той лично се разграничи от действията на ТВ7 и нейният собственик Цветан Василев. Главният прокурор обясни, че никой от прокуратурата не е назовавал ГЕРБ като партията, която е щяла да се възползва от 350- те хиляди бюлетини, намерени в склада на печатница „Мултипринт“. Николай Бареков и ТВ7 бяха първите, които направиха това, последваха ги Сергей Станишев, Лютви Местан и някои маргинални политици, които обвиниха партията на Бойко Борисов в извършването на държавен преврат.

Прокуратурата не е имала намерения да съобщава за акцията в диня за размисъл, за да не повлиява по никакъв начин на изборния процес преди да са ясни резултатит от разследването, но е била предизвикана от зловещия спектакъл, разиграл се по ТВ7 в събота.

„Новината за акцията в деня на мълчанието не бе произведена от прокуратурата”, категоричен беше Сотир Цацаров.

„Прессъобщението на прокуратурата е във връзка с това, че акцията доби медийна популярност и бяхме поставени под огромния ваш натиск да дадем някаква информация. Постарахме се да представим максимално обективна и пестелива информация. Никъде в тази информация до момента, нито в предприетите действия по разследването, никой по никакъв начин не е свързал това, което прокуратурата е установила, което ще покаже утре пред медиите и обществеността с конкретна политическа партия. Не виждам, защо при липса на доказателства ни обвиниха в участие в сценарии.

Ако медийно огласяване не бе направено предварително, щяхте да го разберете след изборите”, обясни главният прокурор. С това потвърди обвиненията на журналистката Соня Колтуклиева, направени вчера по телевизия Bulgaria on air, че банкерът Цветан Василев и неговата ТВ7 са се намесили във вота един ден преди изборите и са го опорочили. Тя цитира свой есемес до Цветан Василев, в който го пита този алианс: ТВ7, БСП, ДПС и другите рупори на скандала, с кой номер бюлетина участват в изборите.

Цацаров смята, че трябва да си зададем въпроса дали това огласяване по някакъв начин не е попречило на планиране на реализация на акцията по друг начин.

Утре в 11.00 часа прокуратурата ще се произнесе за разкритията по скандала в Костинброд.

Вижте още: Соня Колтуклиева: Прокуратурата, ДАНС и банкер изкривиха вота

Бареков ще прави партия с милионите на Корпоративна банка

Цветан Василев иска хаос в държавата, защото вадят държавните пари от КТБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *