ХРИСТО ИВАНОВ ЩЕ СЪЗДАВА НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЕКТ

Hristo Ivanov BGNES

В проекта влизат Радан Кънев, Кристиан Таков, Иво Прокопиев и Гроздан Караджов

Новата партия нямало да е нито в ляво, нито в дясно, а ще прави фронт срещу корупцията. Създаването и беше обявено година след оставката на Христо Иванов като правосъден министър и в ден на масови съдийски протести в София. Иванов обяви, че новата партия ще се казва“Да България“ и ще получи съдебна регистрация до края на тази или в началото на следващата година.

„Недоволството на гражданите от липсата на справедливост в България е огромно. Темата за борбата с корупцията и реформата на прокуратурата е заметена под килима на българския политически живот”, коментира пред bTV Иванов. Той посочи, че „телефонният натиск”, за който разказа подалият оставка съдийски шеф Методи Лалов, е практика, която в съдебната власт „не е непозната”. Той припомни есемеса, който премиерът Бойко Борисов получил от съдебен кадровик около скандала „Червеи”.

Новата политическа сила ще включва лица от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, сред които са председателят на ДСБ Радан Кънев, депутатът Гроздан Караджов, издателят Иво Прокопиев, Кристиан Таков от Правния съвет към президента, философът проф. Калин Янакиев и др.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *